Historier fra de unge

Fra vred og udadreagerende ung til velfungerende landbrugselev

Patrick (Esbjerg Kommune)​​

Inden Patrick flyttede ind på Hedehuset, kæmpede han med sit temperament, og var udadreagerende.

I starten af sit ophold på Hedehuset var Patrick stadig udadreagerende og destruktiv, men det ændrede sig lige så stille. Det var særligt takket være Patricks kontaktperson. Kontaktpersonen holdt fast i sine beslutninger og holdt Patrick op på de aftaler de indgik, det var en væsentlig del af Patricks udvikling, for som han selv siger: ”Jeg kunne stole på ham”.​ Patrick oplevede faste rammer. Han lærte at håndtere sin vrede på en konstruktiv måde. Han fortæller selv:​  "Jeg lærte, at når jeg blev irriteret eller sur så, skulle jeg gå, så gik jeg en tur, og så kom jeg tilbage, og vi fik snakket om det.”

Sofie overvandt sin angst som opstod i sociale situationer

Sofie (Randers Kommune)

Sofie flyttede ind på Hedehuset som 16 årig, fordi hun havde store sociale udfordringer, som forhindrede, hende i at gå skole og hun kunne i en periode næsten ikke bevæge sig udenfor. Sofies familie vidste ikke hvordan de skulle tackle hendes udfordringer og skolen hun gik på havde heller ikke den fornødne ekspertise. Derfor flyttede Sofie ind på Hedehuset i en periode, for at arbejde med sin angst og lære at tøjle den.

I sin tid på Hedehuset lærte Sofie at bruge forskellige værktøjer i sit arbejde med at mestre sine udfordringer, hun oplevede i sociale sammenhænge. Sofie siger selv: "Jeg fik rigtig meget hjælp på Hedehuset til at forstå, hvorfor jeg handler på en bestemt måde, og hvad jeg skal gøre i stedet for​"

Kontakt Hedehuset, hvis du har spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores botilbud. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere om vores tilbud

Udover tilbud om bosted for børn og unge har vi også flere forskellige tilbud til voksne, bl.a. bosted til udviklingshæmmede voksne samt for borgere med autisme. 

Vi har 2 botilbud; en dagbeskæftigelse med bl.a. STU samt bostøtte til voksne i eget hjem.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvem vi er, og hvad vi kan som socialpædagogisk opholdssted.

Du er også altid velkommen til at komme forbi og kigge nærmere på vores opholdssted og botilbud – men af hensyn til os alle, beder vi dig kontakte os inden og aftale nærmere.

Fonden Hedehuset  -  ​Stations​vej 12, 1. sal, 9500 Hobro  -  CVR: 74663028  -  Tlf.: 98 54 16 82  -  E-mail: hedehuset@hedehuset.dk