Forløb og struktur
Et forløb hos Harlekin beskæftigelse er individuelt tilrettelagt, og vi kan imødekomme en bred vifte behov og problemstillinger.
Når man visiteres til Harlekin Job placeres man i et af vores værksteder, hvor man vil have en primær værkstedunderviser som både står for den faglige og sociale indsats. Man er fast tilknyttet et værksted hele eller dele af sin periode, hvis den visiterede medarbejder ønsker det eller har brug for nye udfordringer kan denne skifte til et nyt værksted, men man er kun tilknyttet ét værksted ad gangen. Det betyder at man i dagligdagen tilhører den samme gruppe af visiterede medarbejdere, som kommer i det samme værksted. Tilknytningen til en fast gruppe giver en høj grad af stabilitet i hverdagen. Denne stabilitet giver ro til at arbejde med de udfordringer, der findes hos den enkelte, det vil sige både de sociale problematikker og de arbejdsrelaterede udfordringer man måtte have.
De faste grupper fordrer også at der dannes netværk indenfor grupperne. Fælles for dem der visiteres til Harlekin er det at de ofte ikke har et godt stabilt netværk i ryggen i udgangspunktet. Deres sociale udvikling understøttes på den måde både af værkstedsunderviseren og fællesskabet på det værksted man er en del af.
Værdier
På Harlekin arbejder vi med udgangspunkt i anerkendende pædagogik og specifikt KRAP-metoden (Kognitiv Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik), som alle vores værkstedundervisere er uddannet i. Det betyder, at vi altid fokuserer på styrkerne og succeserne hos den enkelte medarbejder, og arbejder aktivt med at skabe et positivt fokus hos den enkelte. Det er vores erfaring, at det er den bedste måde at fremme den enkeltes udvikling i en positiv retning, indenfor denne målgruppe. Vores mål med denne pædagogiske tilgang er at skabe empowerment hos den enkelte, så de kan udvikle sig og i størst muligt omfang tage ansvar for deres egen tilværelse.
Vi sætter en ære i at være et rummeligt tilbud, der kan rumme mange forskellige typer af mennesker og deres udfordringer. Vi er fleksible, når vi sætter rammerne for hver enkelt forløb, og kan i høj grad tage hensyn til, hvis medarbejderen har særlige behov for at kunne møde på arbejde og løse de aftalte opgaver. Det kan vi fordi, vi har en relationsorienteret pædagogisk tilgang. Vi forventer af medarbejderne i Harlekin, at de vil indgå i oprigtige relationer med de visiterede medarbejdere, for på den måde kan man skabe det tryggeste og mest rummelige miljø.
Faciliteter
Værkstederne der er en del af Harlekin Job deles med Harlekin STU, og det betyder, at i hverdagen består grupperne på værkstederne af en sammensætning af STU-elever, LAB 32 og personer i ressourceforløb. Det kan lade sig gøre, fordi forløbene i alle tilfælde er tilrettelagt individuelt. Det gælder både i beskæftigelsesindsatsen og i STU’en.
Fysisk er Harlekin placeret på to adresser. På den ene adresse er de fleste værksteder placeret, og på den anden adresse er Harlekin Butik og café. I værkstederne kan vi imødekomme en lang række interesser, og vores kompetente personale kan tilpasse de daglige opgaver, så de passer til den enkeltes forudsætninger og interesser. Overordnet falder værkstederne i to kategorier, der er de hånværksfaglige og de kreative værksteder.