Børne- og ungehjem i naturskønne omgivelser​

Børne- og Ungehjem, Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

Leder du efter Børne- og Ungehjem eller opholdssted for børn og unge i Nordjylland efter Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3? Vores tre opholdssteder er for børn og unge, der af forskellige årsager har behov for at blive anbragt uden for hjemmet. Anbringelsen kan være af mere eller mindre akut karakter.

Hos Hedehuset gør vi alt hvad vi kan for at være den forskel, der virkelig gør en forskel, når omstændighederne er som de er. Vi er beliggende i Hobro og Mariager, hvorfor vi som opholdssted eller Børne- og Ungehjem for børn og unge med særlige behov, også har flere beboere fra hele Midtjylland og Nordjylland.

Hedehuset Stenildhus

​Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

8 pladser​​​

Hedehuset Rosendal

​Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

8 pladser​​

Hedehuset Alstrupvej

Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

SEL § 107

9 pladser​

Hedehuset skrødstrupvej

Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

6 pladser​​

Det kan være svært for børn og forældre

De fleste børn og unge synes, at det er svært at flytte ind på et opholdssted eller Børne- og Ungehjem. Falder jeg nogensinde til? Hvordan er de andre børn? Er det nogle søde voksne? Mange forældre oplever følelsen af skyld, skam, nederlag osv. For det er ikke sjovt, når der er andre, der bestemmer, at ens barn ikke længere kan bo derhjemme. Men uanset hvad årsagen er, så er vi her for at hjælpe både børnene og forældrene. Vores fornemste opgave er i starten at skabe tillid og tryghed hos både børn og forældre. Det er nemlig en forudsætning for, at det ender med at blive et rigtig godt ophold i et af vores hyggelige Børne og Ungehjem.

I starten kan børnene opleve episoder, hvor det bliver rigtig svært. Vi har oplevet børn, der kan være så frustrerede, at de kan blive både truende og udadreagerende. Og det tager vi selvfølgelig hånd om. Når vi oplever den slags episoder, skal man som forældre have tillid og kunne følge tryghed i, at vi håndterer situationerne både omsorgsfuldt og professionelt. Skulle der opstå episoder, hvor vi er nødt til at fastholde barnet, for at beskytte det mod sig selv eller andre, så tager vi altid kontakt til forældrene.

Vi aftaler altid med forældrene hvornår vi taler sammen om, hvordan det går med barnet. På den måde søger vi altid at inddrage forældrene i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt.

Vi tilbyder hjælp i forbindelse med akut anbringelse

Som regel ligger der ulykkelige omstændigheder bag, når et barn eller en ung får behov for en akut anbringelse på et opholdssted eller Børne- og Ungehjem.

De børn og unge, der bor i Hedehuset, har alle oplevet svære forhold i løbet af deres opvækst – ofte i forhold til familie, skole eller begge dele. Der er tale om børn og unge med forskelligartede specifikke indlærings- eller udviklingsproblemer, som har brug for målrettet indsats i forhold til skole, fritidsaktiviteter og socialt netværk. De kan have mange forskellige indlærings- og udviklingsproblemer, og alle har brug for en indsats for at komme på rette vej.

Fokus på frihed, omsorg og mulighed for efterværn

Alle vores Børne- og Ungehjem arbejder ud fra samme overordnede værdisæt, hvor vi tilstræber, at vores børn og unge skal føle en høj grad af frihed og omsorg. Vi forsøger derfor at inddrage børnene og de unge så meget som muligt. Dette er f.eks. ved at de unge er med til at lave ugens madplan, tilberede aftensmad og beslutte hvilke aktiviteter, der skal være i weekenderne.

Som Børne- og Ungehjem har vi et højt fokus på, at de skal tage hensyn til hinanden, så der er plads til alle – uanset baggrund og problematikker. Det kræver, at vi træner vores børn og unge i deres sociale kompetencer, så de bedre kan indgå i fællesskaber. Vi sætter derfor en ære i, at vores personale har en høj faglig kvalitet, da det er nødvendigt for, at børnene og de unge får de bedst mulige rammer for udvikling. Vi har stor erfaring, gennem mange år i branchen, med at tilpasse både det fysiske og det pædagogiske miljø, så vi kan hjælpe en bred vifte af børn og unge.

Derudover tilbyder vi også mulighed for efterværn for de børn og unge, der skal videre i livet efter at have boet hos os.

Målgrupper og takster

Alle Børne- og Ungehjem er godkendt efter Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3.

Børne- og Ungehjemmene Alstrupvej og Skrødstrupvej er godkendt til 15 børn og unge mellem 9 og 17 år (med mulighed for forlængelse til og med 22 år).

Børne- og Ungehjemmene Rosendal og Stenildhus er godkendt til 16 børn og unge mellem 8 og 17 år (med mulighed for forlængelse til og med 22 år).

På Børne- og Ungehjemmet på Alstrupvej har vi også to pladser, der er godkendt efter Servicelovens paragraf 107.

​Kategori 1

kr. 91.648,- pr. md.

Kategori 2

​Kr. 115.397,- pr. md.

Der er udover ovenstående to takster mulighed for at få etableret en styrket indsats med en individuel udregnet takst. Vi tager udgangspunkt i BIT-modellen (Behov-Indsats-Takst). Det er altså en skræddersyet indsats til en skræddersyet takst.​

Kontakt os og hør mere om os og Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om, hvad vi kan tilbyde som Børne- og Ungehjem for børn og unge med særlige behov, bør du ikke tøve med at kontakte os. Du er altid velkommen, og vi svarer gerne på spørgsmål om f.eks. efterværn, anbringelse, Barnets Lov §43 nr. 6 stk. 3, SEL §107 eller noget helt andet. 

Kontakt Hedehuset, hvis du har spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores botilbud. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

STU

Kontakt

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere om vores tilbud

Udover tilbud om bosted for børn og unge har vi også flere forskellige tilbud til voksne, bl.a. bosted til udviklingshæmmede voksne samt for borgere med autisme. 

Vi har 2 botilbud; en dagbeskæftigelse med bl.a. STU samt bostøtte til voksne i eget hjem.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvem vi er, og hvad vi kan som socialpædagogisk opholdssted.

Du er også altid velkommen til at komme forbi og kigge nærmere på vores opholdssted og botilbud – men af hensyn til os alle, beder vi dig kontakte os inden og aftale nærmere.

Fonden Hedehuset  -  ​Stations​vej 12, 1. sal, 9500 Hobro  -  CVR: 74663028  -  Tlf.: 98 54 16 82  -  E-mail: hedehuset@hedehuset.dk