Botilbud for unge og voksne på naturskønt bosted​

Hos Fonden Hedehuset er vi et bosted for unge og voksne, der har en lettere grad af udviklingshæmning, opmærksomhedsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser, autismespektrum forstyrrelse mv. Vi ønsker at give disse personer et roligt bosted med trygge rammer, hvor de hver især kan udvikle sig på de respektive områder. Det gør vi ved hjælp af omsorgsfuld og ligeværdig pædagogik. Pædagogikken tager udgangspunkt i den enkelte beboer, og bygger på anerkendelse og relationer.​

Bostederne er beliggende i Mariager, tæt på Hobro, mellem Aalborg og Randers. Vi er godkendt jf. Servicelovens §107 vedr. midlertidige botilbud for unge og voksne samt §108 vedr. længerevarende botilbud for voksne.

​Vi er et botilbud for unge og voksne, der modtager beboere fra Nordjylland, Midtjylland og alle landets øvrige dele og kommuner.​

Flere gode botilbud for unge og voksne

​Vi har hos Fonden Hedehuset en række botilbud for bl.a. udviklingshæmmede unge og voksne, men vi står også til rådighed som opholdssted for børn og unge.

Bosted i Mariager – Botilbuddet Fuglsang

Fuglsang rummer som bosted for unge og voksne 12 personer. Dette botilbud er helt nybygget, og ligger i idylliske og landlige omgivelser i udkanten af Mariager.

Adressen er Fælledvej 13, 9550 Mariager.

Botilbud i Mariager - Botilbuddet Harlekin Opgang

Harlekin Opgang består af 4 fine lejligheder med eget køkken og bad. Desuden er der et fællesrum med køkken, hvor man kan spise og hygge sig sammen.

Bostedet har følgende adresse: Rosengade 9, 9550 Mariager.

Ønsker du at høre mere om vores botilbud for unge og voksne, kan du kontakte følgende personer:

Afdelingsleder:​ Ane Thoft Aabenhus

atm@hedehuset.dk

Telefon: 96 68 27 26

Ledige pladser

Vi har i øjeblikket 3 ledige pladser på botilbuddene. ​Derudover har vi netop udvidet vores lokaler på Beskæftigelse og STU, hvorfor der også her er ledige pladser.

Kontakt os på telefon​ 98 54 16 82​ for nærmere info.

Bostøtte § 85

Fonden Hedehuset leverer støtte til borgere i eget hjem efter Servicelovens § 85.

Vi yder støtte både i større og mindre omfang, alt efter behovet hos den enkelte borger, og efter individuel aftale med den stedlige kommune.

​Udover bostøtte kan vi også hjælpe med fx. efterværnsforanstaltninger samt mentorstøtte jf. Lov om aktiv beskæftigelsesindsats.

Du kan læse mere om tilbud og takster for Bostøtte §85 her.​​​​

Målgruppe

Målgruppen omfatter borgere med:

 • autismespektrumforstyrrelse
 • lettere grad af udviklingshæmning
 • opmærksomhedsforstyrrelser, herunder ADHD
 • tilknytnings- og kontaktforstyrrelser
 • psykiske lidelser (angst, depression)
 • særlige sociale problemer

Fælles uanset problematik er, at beboeren:

 • kan profitere af at bo i et mindre fællesskab, med individuel indsats i strukturerede rammer
 • har et vist udviklingspotentiale, som fokus i den socialpædagogiske indsats retter sig imod
 • er selvhjulpen i forhold til personlig pleje, eller kan klare sig med vejledende støtte
  ​​

Målgruppen omfatter ikke gruppen af personer med vidtgående fysisk og psykisk handicap. Desuden modtager botilbuddet ikke personer, der er voldelige eller har et voldeligt kommunikationsmønster, er aktive kriminelle eller aktive misbrugere. ​

​Det pædagogiske arbejde

​Ydelsesbeskrivelsen er den samlede beskrivelse, som fortæller alt om den pædagogiske tilgang, metoder, fysiske rammer osv. Hvis du har spørgsmål til ydelsesbeskrivelsen eller generelt omkring vores bosted for unge og voksne udviklingshæmmede, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hent ydelsesbeskrivelsen her:

Hedehusets arbejde med borgere med autismespektrumforstyrrelse

Få mere at vide om vores bosted for unge og voksne

Såfremt du ønsker at høre mere om vores bosted for unge og voksne, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi har mange års erfaring som botilbud, og kan derfor svare på de spørgsmål du måtte have. Ring til os på telefon 98 54 16 82 eller send en mail til hedehuset@hedehuset.dk og så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.​

Kontakt Hedehuset, hvis du har spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores botilbud. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere om vores tilbud

Udover tilbud om bosted for børn og unge har vi også flere forskellige tilbud til voksne, bl.a. bosted til udviklingshæmmede voksne samt for borgere med autisme. 

Vi har 2 botilbud; en dagbeskæftigelse med bl.a. STU samt bostøtte til voksne i eget hjem.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvem vi er, og hvad vi kan som socialpædagogisk opholdssted.

Du er også altid velkommen til at komme forbi og kigge nærmere på vores opholdssted og botilbud – men af hensyn til os alle, beder vi dig kontakte os inden og aftale nærmere.

Fonden Hedehuset  -  ​Stations​vej 12, 1. sal, 9500 Hobro  -  CVR: 74663028  -  Tlf.: 98 54 16 82  -  E-mail: hedehuset@hedehuset.dk