Bosted for voksne​

Hos Fonden Hedehuset tilbyder vi et bosted, som er målrettet voksne med lettere grad af udviklingshæmning, opmærksomhedsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser, autismespektrum forstyrrelse mv. Vi ønsker at give disse voksne et roligt bosted med trygge rammer, hvor de hver især kan udvikle sig på de respektive områder. Det gør vi ved hjælp af omsorgsfuld og ligeværdig pædagogik. Bostederne er beliggende i Mariager i Nordjylland, tæt på Randers, Viborg, Aalborg og Hobro, og er godkendt jf. Servicelovens §107 vedr. midlertidige botilbud for voksne.

Vi er et botilbud for voksne, der modtager beboere fra alle landets kommuner. Pædagogikken tager udgangspunkt i den enkelte beboer, og bygger på anerkendelse og relationer. Udover at fungere som bosted for bl.a. udviklingshæmmede voksne, tilbyder vi også opholdssted for børn og unge.
​​

Vi har følgende botilbud:

Bosted i Mariager – Botilbuddet Fuglsang

Fuglsang er et bosted for 12 yngre voksne. Dette botilbud er helt nybygget, og ligger i idylliske og landlige omgivelser i udkanten af Mariager.

Adressen er Fælledvej 13, 9550 Mariager.

Botilbud i Mariager - Botilbuddet Harlekin Opgang

Harlekin Opgang består af 4 fine lejligheder med eget køkken og bad. Desuden er der et fællesrum med køkken, hvor man kan spise og hygge sig sammen.

Bostedet har følgende adresse: Rosengade 9, 9550 Mariager.

Ønsker du at høre mere om vores botilbud, kan du kontakte følgende personer:

Afdelingsleder:​ Ulla Hedemand

E-mail: ​uk@hedehuset.dk

Telefon: 96 68 27 26

Ledige pladser

Vi har i øjeblikket 3 ledige pladser på botilbuddene. ​

Der er mange ledige pladser på Harlekin Dagbeskæftigelse og STU, da vi netop har udvidet med store nye lokaler.

Kontakt os på telefon​ 98 54 16 82​ for nærmere info

Bostøtte §85

Vi leverer bostøtte til borgere i eget hjem efter servicelovens §85. Vi er meget fleksible, og tager derfor altid imod nye opgaver.

Du kan læse mere om tilbud og takster for Bostøtte §85 her.​

Målgruppe

Målgruppen omfatter borgere med:

 • ​​autismespektrumforstyrrelse
 • lettere grad af udviklingshæmning
 • opmærksomhedsforstyrrelser, herunder ADHD
 • tilknytnings- og kontaktforstyrrelser
 • psykiske lidelser (angst, depression)
 • særlige sociale problemer

Fælles uanset problematik er, at beboeren:

 • kan profitere af at bo i et mindre fællesskab, med individuel indsats i strukturerede rammer
 • har et vist udviklingspotentiale, som fokus i den socialpædagogiske indsats retter sig imod
 • er selvhjulpen i forhold til personlig pleje, eller kan klare sig med vejledende støtte
  ​​

Målgruppen omfatter ikke gruppen af personer med vidtgående fysisk og psykisk handicap. Desuden modtager botilbuddet ikke personer, der er voldelige eller har et voldeligt kommunikationsmønster, er aktive kriminelle eller aktive misbrugere. ​

Botilbuddene er desuden ikke egnet til personer, som i morgensituationen og i weekends ikke kan fungere uden en vis form for selvhjulpenhed og uden megen eller direkte personalestøtte, samt personer der ikke er i stand til at tilkalde hjælp pr. telefon (i nattetimerne) eller at udsætte behov til dagtimerne.

1. maj 2017 flytter Botilbuddet til helt nye lokaler, hvor der i normeringen vil være fast sovende nattevagt.​

​Det pædagogiske arbejde

​Ydelsesbeskrivelsen er den samlede beskrivelse, som fortæller alt om den pædagogiske tilgang, metoder, fysiske rammer osv. Hvis du har spørgsmål til ydelsesbeskrivelsen eller generelt omkring vores bosted for udviklingshæmmede, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hent ydelsesbeskrivelsen her:

Hedehusets arbejde med borgere med autismespektrumforstyrrelse

Bostøtte § 85

Fonden Hedehuset leverer støtte til borgere i eget hjem efter Servicelovens § 85.

Vi yder støtte både i større og mindre omfang, alt efter behovet hos den enkelte borger, og efter individuel aftale med den stedlige kommune.

Som noget nyt kan vi nu også yde støtte til borgere i eget hjem på Sjælland. Vi kalder vores nye afdeling for​ Bostøtte Sjælland.​

Udover bostøtte kan vi også hjælpe med fx. efterværnsforanstaltninger samt mentorstøtte jf. Lov om aktiv beskæftigelsesindsats

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere om vores tilbud

Udover tilbud om bosted for børn og unge har vi også flere forskellige tilbud til voksne, bl.a. bosted til udviklingshæmmede voksne samt for borgere med autisme. 

Vi har 2 botilbud; en dagbeskæftigelse med bl.a. STU samt bostøtte til voksne i eget hjem.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvem vi er, og hvad vi kan som socialpædagogisk opholdssted.

Du er også altid velkommen til at komme forbi og kigge nærmere på vores opholdssted og botilbud – men af hensyn til os alle, beder vi dig kontakte os inden og aftale nærmere.

Fonden Hedehuset  -  ​Stationsvej 12, 1. sal, 9500 Hobro  -  CVR: 74663028  -  Tlf.: 98 54 16 82  -  E-mail: hedehuset@hedehuset.dk